Ochrana osobních údajů dle GDPR

Mateřská škola Sluníčko Kladno, Pařížská 2204 (dále jen „Organizace“) zpracovává osobní údaje výhradně v souladu s právními důvody stanovenými v čl. 6 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) – GDPR (dále jen „Nařízení“), pouze v nezbytném rozsahu a po nezbytnou dobu.

Správce osobních údajů:
Mateřská škola Sluníčko Kladno, Pařížská 2204
adresa: Pařížská 2204, 272 01 Kladno
Tel: 606052410
E-mail: vpelcova@ms-slunickokladno.cz
ID datové schránky: 9aefdum
IČO: 61894222

Kontakt na pověřence:
Statutární město Kladno
e-mail: poverenec@mestokladno.cz
tel.: 312 604 445
adresa: nám. Starosty Pavla 44, 272 52 Kladno

Mateřská škola Sluníčko Kladno, Pařížská 2204, jako právnická osoba i jako orgán veřejné moci, zpracovává osobní údaje a plní při tom povinnosti správce těchto údajů, případně jejich zpracovatele, jak jsou stanoveny platnými právními předpisy.

V souladu s ustanovením čl. 13 a 14 Nařízení zpřístupňuje Mateřská škola Sluníčko Kladno, Pařížská 2204 informace o účelu zpracování osobních údajů, kategoriích osobních údajů, kategoriích příjemců, kategoriích subjektu údajů a době uschování osobních údajů zpracovávaných organizací. V souladu s tímto nařízením jsou osobní údaje uchovávány pouze po dobu, která je nezbytná k účelu jejich zpracování. Účely zpracování osobních údajů a dobu jejich zpracování eviduje Organizace pro jednotlivé agendy v záznamech o činnostech zpracování podle čl. 30 GDPR.

Osobními údaji jsou veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě (dále jen „subjekt údajů“); identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

Zpracováním je jakákoliv operace nebo soubor operací s osobními údaji nebo soubory osobních údajů, který je prováděn pomocí či bez pomoci automatizovaných postupů, jako je shromáždění, zaznamenání, uspořádání, strukturování, uložení, přizpůsobení nebo pozměnění, vyhledání, nahlédnutí, použití, zpřístupnění přenosem, šíření nebo jakékoliv jiné zpřístupnění, seřazení či zkombinování, omezení, výmaz nebo zničení.

Správce zpracovává osobní údaje v rozsahu, v míře a za účelem uvedeným v záznamech činností. V souladu s čl. 19 oznamuje jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré opravy nebo výmazy osobních údajů nebo omezení zpracování provedené v souladu s čl. 16, čl. 17 odst. 1 a čl. 18, s výjimkou případů, kdy se to ukáže jako nemožné nebo to vyžaduje nepřiměřené úsilí. Správce informuje subjekt údajů o těchto příjemcích, pokud to subjekt údajů požaduje.

Bližší informace naleznete na stránkách Úřadu na ochranu osobních údajů:

Práva občanů – informace o Vašich právech:

https://www.uoou.cz/assets/File.ashx?id_org=200144&id_dokumenty=28813
Za účelem uplatnění práv je možné se obracet na správce a pověřence na výše uvedených kontaktech.

Více informací naleznete zde:
RELEVANTNÍ PŘEDPISY:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=EN
https://www.uoou.cz/files/101_cz.pdf

DŮLEŽITÉ ODKAZY:

https://www.uoou.cz/gdpr-obecne-narizeni/ds-3938/p1=3938
http://www.mvcr.cz/gdpr/Default.aspx

NOVINKY

10. 6.2018 Rozhodnutí o přijetí do MŠ

Dole na stránce s informacemi o zápisu je umístěné rozhodnutí o přijetí do naší MŠ.

25. 5.2018 Ochrana osobních informací

Do důležitých informací jsme doplnili stránku s informacemi o ochraně osobních informací.
V návaznosti na GDPR jsme přesunuli foto galerii na nové místo, mimo veřejné servery.

15. 4.2018 Přihláška pro zápis do MŠ

Na stránce s informacemi o zápisu do MŠ najdete ke stažení formulář pro zápis do MŠ

29.3.2018 Informace k prázdninám, ZÁPIS 2018/2019 a výběry

Doplnili jsme důležité informace týkající se prázdninového provozu. Najdete je v sekci Organizace roku 2017/2018(důležité informace vlevo dole na stránkách)
Dále jsme doplnili jsme informace k zápisu na následující školní rok 2018/2019
V neposlední řadě jsou doplněné termíny výběrů na duben–červen 2018

28.12.2017 Výběry

Doplněny výběry na měsíce Leden, Únor a Březen

16.11.2017 Rozpočet MŠ

V důležitých informacích, na našich stránkách vlevo dole, jsme zveřejnili odkazy na rozpočet MŠ v souladu s § 5 zákona č. 23/2017 Sb. o pravidlech rozpočtové odpovědnosti.

24.9.2017 Aktualizace informací

Doplnili jsme pro Vás organizaci školního roku 2017/2018 a termíny výběrů stravného do konce kalendářního roku 2017

15.9.2017 AKCE v MŠ 2017/2018

Na stránce s akcemi v MŠ je seznam známých akcí na školní rok 2017/2018

25.8.2017 Vypsány výběry na měsíc září

Informace kdy budou probíhat výběry v měsíci září

9.6.2017 Rozhodnutí o přijetí do MŠ

Na stránce zápisu do MŠ najdete dole ve spodní části rozhodnutí o přijetí do MŠ

23.4.2017

Doplněny informace k zápisu a výběry stravného

22.1.2017 Akce v MŠ

Doplnili jsme informace o akcích ve školním roce 2016/2017

8.1.2017 Termíny výběrů a informace k zápisu

Jsou přidané termíny výběru na leden až březen 2017. Na stránce zápisu do MŠ jsou první informace k zápisu na školní rok 2017/2018

14.11.2016 Fotky znovu v provozu

Znovu nám funguje galerie fotek. Dostanete se do ní kliknutím na odkaz na stránce galerie v horním menu.

25.9.2016 Nové informace

Doplněny výběry na říjen-prosinec, aktualizovány informace o organizaci školního roku 2016/2017